Kapcsolatok III, avagy menekülés saját magunk elől..

Mai "társadalmi" kép a kapcsolatokról úgy néz ki, hogy hülyíted A-t délelőtt, délben már B-t hívod és az estédet C-vel töltöd. Nem valószínű, hogy lélek síkon, hanem sokkal inkább egy gyerekeknek nem való filmből merítve használod ki az anyagi, testi síkot. Pedig itt vagyunk 3D-ben, ahol a testi sík nem lehet teljes a másik kettő nélkül: test-lélek-szellem.
Ha ez a 3-as nincs meg, akkor kirabolod a tested és kirabolod a másik testét is, persze feltétlen csak akkor, ha hagyja. A másik pedig általában hagyja, mert azt mondja, hogy ha már nincs kapcsolat, mert ugye azt az emberek nagy százaléka ellökte magától, akkor legalább már ezt a síkot tudja kihasználni. Pedig a pőre szex sosem adhat semmit igazán, a szimpla szex csak elvehet. Elveheti az amúgy már eddig felépítgetett lelket, melyet a test béklyói között találunk, ha megdolgozzuk azt, illetve elveheti a további fejlődést, elveheti a tudatosságot és építheti az egot. Hiszen folyamatában egót fényezzük azzal, hogy: huha milyen f@sz@ csávó vagy csaj vagyok, hiszen A, B, C, D, E, .... (sorolhatnám végkimerülésig) is vár rám, adja magát, megszerezhetem és inkább már nem is folytatom: milyen obcén szavakkal illeti meg ilyenkor az egyik egyén a másikat, pedig olyankor teszi azt tulajdonképpen önmagával, hiszen minden onnan indul ki. Tehát nem becsüli magát annyira, hogy adjon magából a másiknak.. nem 10 %-ot, hanem egészet! A teljeset, addigi önmagát. Hazudik. Hazudik magának, hogy ez így jó. pedig nem, a lélek nem élhet így, csakis az ego. Persze az a kérdés, hogymi az, amit itt éppen építünk?
Hogy nem kapcsolatot, hogy nem családot és nem közösséget és társadalmat, az ezzel a magunkhoz állással mindenképpen látható. Rohanunk az életen át, élvezkedünk és nem látjuk a magasabb célokat és a sokkal magasabb összefüggéseket.
Ha mindenkinek odaadod magad egy picikét, valójában senkinek sem tudod magad odaadni teljesen és egészben. Megéri? Mindenesetre én nem szeretek se fél, se negyed munkát végezni.. nem beszélve arról, hogy nem is élvezem azt...

Elgondolkodtató napot kívánok és mindez érjen el a szívetekig ;)
Letty :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Megengedem magamnak a szerelmet...

Kapcsolatok II.

A változás örök..