Az erős Nő

Az erős Nő egyik szemszögből nagyon jó, mert általában még okosság is társul hozzá és
- "Úristen, pont ilyet kerestem!" - szól a felkiáltás, az állítólagos erős Férfi szájából. Majd az erős Férfi elkezd udvarolni: szép szavakkal, erőteljes gesztusokkal, tettekkel, célokkal. Elkezdi behálózni az áldozatát. 'Ő nem a szexre hajt. Őt igenis az érzelmei irányítják és persze szereti az okos nőket.'-mondja Ő! Aztán valóban a tenyerén hordoz, minden smakkol, (Ő is ezt mondja, te is így érzed) és amikor az erős Nő megnyílik előtte, az erős Férfi úgy lelép, mintha sosem ismerted volna! Amit addig játszott, azt pedig a Madách Színházba is megirigyelhetnék! Az összes ilyennek adnék egy Oscart! Persze nem közli, hogy mi a baja. Csak következtetni tudsz, hogy önmagával van valami, hiszen, ha veled lenne, akkor azt csak megmondaná!

A másik oldalról, idézek egy másik klasszikust:
- "Igazából én nem kultiválom ezeket a típusú nőket, túlságosan elférfiasodtak, semmi vonzó nincs bennük, és amit tesznek az csak kompenzációs intézkedés."

Nos mélyen tisztelt Hölgyeim és főképpen hasonlatos jelzővel megáldott Uraim! Felvázolnám, hogy miért is erős az a Nő.
Haladjunk visszafelé: A fenti 2 férfiúi típusból látva, ez a Nő igen sokat van egyedül. Nem tudja megélni az amúgy is erősen felgyülemlett érzelmeit, hiszen nincs kivel, hiszen az egyik típusú Férfi az fél, a másik meg felszívódik. Ezért kénytelen minden ügyes-bajos dolgát egyedül intézni. Dolgozik, eltartja magát és ha van neki, akkor a gyermekét is. Főz, mos, háztartást vezet, bevásárol, egyetemre jár, gyermeket nevel és ellát, de mindeközben fitt, ápolt, amennyire van ideje önmagára is egy kicsit figyelni, bár kissé háttérbe szorul ugye, a fent felsorolt dolgok miatt. Nem tud igazán ragyogni, hiszen hiányzik a Férfi, aki mellett megtehetné, aki mellett gyenge Nő lehetne. És mivel ráadásul már annyiszor próbált megnyílni és annyiszor eltűnés és válasznélküliség lett a vége, ezért szép lassan túlél. Túléli ezeket a lelki traumákat és állja a sarat a fizikai világban is. Napról-napra, hétről-hónapra, majd évekre! Vagyis mi történik vele? Még erősebb lesz és egyre jobban bezárja magát. Feladja azt, hogy valaha is gyenge Nő lehet. Mert úgy tűnik, hogy az erős Férfi csak illúzió.
Hát ezért nem szeretik az erős Nőket! - a "Férfiak" - És ezért nem tudnak gyengék lenni, mert esélyük sincs rá!

Szebb napokat!
Nikoletta




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Megengedem magamnak a szerelmet...

Kapcsolatok II.

A lélek szabadságának a megélése