Hazugság kontra igazság

Miért van az, hogy az egész világ hazugságban él? Miért van, h jobban kapaszkodunk bele, mint bármi másba? A hazugságért emberek képesek ölni is.. frown hangulatjel Ha véletlenül kapnak egy igaz tükörképet egyből megrendülnek, dobálódznak, menekülnek, szaladnak vissza éppen a hazug kapcsolataikhoz, a hazug énképükhöz.
Mo egész rendszere hazugságra épül és ebben nem különböznek a benne élő emberek sem. Hazudnak reggel, délben és este. Hazudnak maguknak, a "párjuknak", a gyerekeiknek. Mi lesz ìgy? Mi van most?
Igazságos törvényeket akarunk, igazságos gyakorlatot, igazságos béreket... miközben mi mindannyian a saját életünkben is mindent szembepisilünk.
Rémisztő képek egy felsővezetésről, az alatta élő társadalomról és az ebben lévő kapcsolatokról.
Vajon mennyire lehet még ferde a tükör és ki szab gátat ennek a fertőnek, ha nem az egyéni lelkület...????!!!!
Sohasem másra kell mutogatni, hanem egyszerűen megváltozni és akkor a másik illetve az ő élete is változik és nagyobb szinten pedig a társadalom is.. Én ezt támogatom..
Tudom, h az igazság szubjektív. Azt is tudom, h a legnehezebb dologra tettem fel az életemet, de nem hivatkozhatunk folyton erre és közben kisiklik az életünk ( a saját és az össztársadalmi is) a kezeink közül.
Tudom, hogy szubjektív szinten az igazság verziói mások és mások. Tudom, hogy az ego tökéletes magyarázatokat tud kreálni, hogy meg tudja tartani a hazug szintet önmagának. De ugye figyelünk kívülre is!? Elvárunk. Elvárjuk, hogy mindenki megközelítőleg igazságos legyen velünk. És tegyétek a szívetekre a kezeteket. Ugye, hogy egy negyedannyira sem vagytok elégedettek, ahogyan ezt felétek használják? Hát akkor Ti miért csináljátok így? Amilyen a mosdó, olyan a törölköző.
Egy szó mint száz. Kezdjünk el önmagunkba nézni és ne ijedjünk meg. Lássuk meg és bocsássuk meg magunknak azt, amit ott látunk. Soha sincs késő új útra lépni. Hiszem, hogy minden fejlődés bennünk van, semmi sem szabhat neki gátat, csakis a hatalmasra növesztett ego.
Itt az idő, hogy meggyúrjuk  ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Megengedem magamnak a szerelmet...

Kapcsolatok II.

A lélek szabadságának a megélése