Függőségek

Annyi van belőlük, h végeláthatatlan a felsorolásuk, de lássuk:
Társfüggő, alkoholfüggő, netfüggő, nikotinfüggő, drogfüggő, szerencsejáték-függő, intézményfüggő, kajafüggő, pénzfüggő, szexfüggő... Soroljam még?
Mit keresnek ezek az életünkben? Mit palástolunk velük? Mit rejtünk véka alá? Miért kapaszkodunk ezekbe az anyagi dolgokba? Mit nem akarunk látni? Miért jó velük és végre mikor ismerjük fel az igazságot? Hogy mi az ami igazán van? Hogy vagyunk mi: a lelkünk, van az elménk és van az érzelmünk. Hogy a 3-as egységet meg lehet élni, és így férfi és nő ki tud teljesedni.
Mert valamit nagyon elnyomunk magunkban, azért tesszük be helyette a fenti függőségeket. Azt hisszük azzal mindent megváltottunk. De tegyük fel a kérdést: ezt akarjuk? Jól érezzük magunkat így? Ha megválaszoljuk a kérdést és végre igaz választ adunk rá, akkor jön az, h ez olyan nehéz..
Tudom, h nehéz változtatni, de higgyétek el, h nem lehetetlen! Mit tartunk igazán értékesnek az életünkben? Azt, amit odatolnak elénk, vagy azt, amiért megdolgoztunk? Természetesen az utóbbit.
..és van-e valaki, aki értéktelenül kívánja leélni az életét? Gondolom erre egyikünk sem felel igennel.
Szóval az idő és az energia mindig készen áll arra, h elindulj a másik irányba. Hiszen, ha eddig nem működött errefelé az életed, vagy folyamatos zsákutcákban találod magad, akkor csakis az ellentétes cselekedettel tudod azt megváltoztatni.
Amúgy én mondom nektek, nem olyan nehéz ez, csak ki kell tisztítani hozzá a fejet és a szívet, venni egy mély levegőt és megtenni az első lépést! KÉP-esek vagytok rá, ha nekem ment, ti sem vagytok kivételek.
Ha már itt vagyunk ebben az anyagi világban, hát a feladat, h elengedjük azt, amibe bele vagyunk ragadva, ami nem enged élni és amint megtapasztaljátok ezt az állapotot rájöttök, h mi mindentől vágtátok eddig el magatokat!
Egyénileg és közösségileg is csak így tudunk eljutni egy jobb, szebb, bőségesebb, teljesebb és nemesebb élethez!
Kézbe csak a gyeplőt vegyétek és hajrá! ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Megengedem magamnak a szerelmet...

Kapcsolatok II.

A változás örök..